Samma kursutbud var du än bor

 Regional Kulturskola i Västmanland arrangerar gemensamma aktiviteter för länets kulturskolor. Undersöker ungdomars behov och förutsättningar. Omvärldsbevakar trender och idéer. Startar upp nya ämnen och hjälper till att utforma nya utbildningsmetoder. Allt för att så många som möjligt ska hitta sin väg in i kulturen. 

online- och distanskurser

Vår kursverksamhet online och på distans är ett sätt att göra kulturskolan mer tillgänglig för ungdomar som av olika anledningar har svårt att ta sig till en kulturskola. I Regional kulturskolas pilotverksamhet är kurserna kostnadsfria för deltagarna.

Här är det tomt!

LOVAKTIVITETER, WORKSHOPS, ORKESTRAR OCH KORTKURSER.

Vi utvecklar lov-verksamhet som en öppnare och friare form att delta i skapande fritidssysselsättning. Som enstaka kortkurser och tillfälliga workshops på sommar-, höst-, vinter- eller påsklov. 

Tillfällen som gör det möjligt för den enskilda violinisten att få höra sina toner bli en del av en hel symfoni, spela sin roll i en större ensemble och dansa på nya arenor inför en större publik. Och den kanske viktigaste möjligheten av alla; att få träffa andra med samma intressen. 

Här är det tomt!

Tidigare kurser

17/2

17/2
–17/2
2024

30/10

30/10
–3/11
2023

Höstlovskurs 2023 : Gör film på riktigt

Tycker du att det är roligt att filma och redigera, vara skådespelare eller kanske skriva...

7/10

7/10
–27/1
2023

Västmanlands Ungdomssymfoniker den 3 februari i Sala Folkets Park.

Västmanlands Ungdomssymfoniker/VUS 2023-2024 Inför varje höstlov arrangerar Regional Kulturskola i Västmanland i samarbete med Västmanlandsmusiken...

27/9

27/9
–7/6
2023

Gör din egen kortfilm 2023/2024

FRÅN IDÉ TILL SUCCÉ Vill du jobba med filmproduktion på professionell nivå?I den här kursen...

12/11

12/11
2022

Slagverkslördag för länets slagverkselever

En heldag med slagverkspel! Äntligen får vi slagverkare från länets kulturskolor träffas. Alla åldrar (man...

25/9

25/9
–25/9
2022

FLÖJTDAG – MED VÄSTMANLANDS FLÖJTELEVER OCH LÄRARE

En heldag med flöjtspel. Äntligen får vi flöjtister från länets kulturskolor träffas. Både blockflöjtister och...

KULTURSKOLEMANIFESTET

Till dig som är barn eller ungdom i Norden

Du har rätt till konst och kultur! Därför ska kulturskolan vara en del av ditt liv – den ska se till dig och dina intressen. Samtidigt ska den utmana dig, få dig att se och höra nya saker och den ska knyta an till samhället omkring dig.

Kulturskolan ska lyssna på dig och vara närvarande där du är. Kulturskolan ska erbjuda dig kunskap och engagemang. Men viktigast av allt; Kulturskolan ska vara till för alla barn och unga, året runt så att du kan vara där tillsammans med någon du känner och någon du inte känner och få upplevelser som kommer att betyda något för dig!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Logga in