Gör din egen kortfilm

8/3

FRÅN IDÉ TILL SUCCÉ

Vill du jobba med filmproduktion på professionell nivå?
I den här kursen får du jobba fram din idé från manus till färdig kortfilm. Självklart hjälper vi dig på vägen och bjuder in gäst­föreläsare från filmbranschen kontinuerligt. Kursen är för dig 15 – 20 år och som bor i Västmanland. Den är delvis på distans, helt kostnadsfri och du kommer ingå i ett filmteam.

I vår jobbar vi med ditt manus och själva förproduktionen. Produktionen, filminspelningen sätter igång till hösten. När inspelningen är klar börjar efterproduktionen, dags att sätta sig vid redigeringen. 

Kursen börjar med manusgenomgång digitalt den 8 mars och avslutas på hösten 2023 på den anrika Sagabiografen i Hallstahammar där fil­men kan beskådas av nära och kära.

Distansundervisningen sker via Zoom och workshops hålls i Film Västmanlands lokaler i Hallstahammar.

Praktisk info:

Distansträffarna sker oftast på onsdagskvällar via programmet Zoom. Det kan vara allt från ett kort 30 minuters möte till 1-2 timmar beroende på var i processen du befinner dig.

Vi träffas ett antal gänger på plats i Hallstahammar vid Film Västmanlands och Regional kulturskolas lokaler. Självklart bjuder vi på resa dit tur och retur.

Kursstart 8 mars

Deadline anmälan 1 mars

Detaljer

Datum:

2023-03-08

Dag:

Zoomträffar: onsdagskvällar. Kursdagar i filmstudio: lördagar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!