Avgiftsfria extralektioner för speciellt intresserade elever

Nu kan vi erbjuda speciellt intresserade elever ca 10 – 18 år kostnadsfria lektioner under kurshelger vid YOMA – Young Musicians Academy, online eller på plats i Vänersborg. YOMA är en verksamhet inom Nationellt Centrum för Musiktalanger. 

Utbildningen ges på 3 nivåer från god kulturskolenivå för respektive åldersgrupp upp till internationell toppnivå och vänder sig till elever som spelar orkesterinstrument och eller dirigerar. Även lärare är hjärtligt välkomna.

Med start i maj 2021 är Västerås Sinfonietta medlem i centret. Medlemskapet finansieras av Region Västmanland och vi på Regional Kulturskola i Västmanland ingår i partnerskapet. Detta betyder att våra mest intresserade elever vid länets nio kulturskolor har möjlighet att få avgiftsfri undervisning online och på fysiska kursträffar med YOMA-pedagoger och -talangutvecklare från Sverige och övriga Europa. Samverkan med Västerås Sinfonietta öppnar nya möjligheter för eleverna, i framtiden kanske de till och med medverkar som solister med orkestern.

Undervisningen ges under YOMA:s kurshelger som äger rum en gång i månaden. Eleverna anmäler sig själva, du som lärare kan också anmäla dig för att följa dina elevers undervisning eller för att fortbilda dig. Mer info på www.vanersborg.se/yoma.

Om du undervisar oboe, fagott, valthorn, viola eller kontrabas finns det extra spännande möjligheter till kollegialt samarbete där du medverkar som instruktör. Läs mer om kollegialt samarbete här på länken.  

Undervisningen ges under YOMA:s kurshelger, som äger rum en gång i månaden. Elever och pedagoger anmäler sig på knappen nedan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!