Avgiftsfria fördjupningslektioner

Nu kan vi erbjuda intresserade elever i åldrarna 10 – 18 år kostnadsfria fördjupningslektioner vid YOMA – Young Musicians Academy. Kurserna sker online eller på plats i Vänersborg.

YOMA är en verksamhet inom Nationellt Centrum för Musiktalanger. Utbildningen ges på 3 nivåer från god kulturskolenivå för respektive åldersgrupp upp till internationell toppnivå och vänder sig till elever som spelar orkesterinstrument inom slag, blås eller stråk. Kurserna vänder sig också till elever som dirigerar.

Undervisningen ges under YOMA:s kurshelger som äger rum en gång i månaden. Du kan välja att delta digitalt eller på plats hos YOMA i Vänersborg. Även din lärare har möjlighet att delta på lektionerna.

Kursämnen:
Orkesterinstrument inom slag-, blås- och stråkinstrument.
Dirigent

Kunskapsnivåer:
Nivå 1 – prova-på-nivå för alla som har spelat något/några år
Nivå 2 – urval efter inskickat inspelning
Nivå 3 – talangprogrammet, antagningsprov,
Nivå 4 – solistprogrammet för Nordens 10 bästa

Elevavgift:
Deltagandet är helt kostnadsfritt för eleven. Resebidrag erbjuds elever i oboe, fagott, viola och kontrabas.

Språk:
För de minsta ges lektionerna på svenska. För äldre elever som undervisas av internationella lärare används engelska som standard.

Anmälan:
Är du intresserad att delta i YOMAs fördjupningskurser pratar du med din lärare som hjälper dig att hitta lämplig kurs och visar dig hur du göra anmälan.

Med start i maj 2021 är Västerås Sinfonietta medlem i centret. Medlemskapet finansieras av Region Västmanland och vi på Regional Kulturskola i Västmanland ingår i partnerskapet. Detta betyder att intresserade elever vid länets nio kulturskolor har möjlighet att få avgiftsfri undervisning online och på fysiska kursträffar med YOMA-pedagoger och -talangutvecklare från Sverige och övriga Europa. Samverkan med Västerås Sinfonietta öppnar nya möjligheter för eleverna, i framtiden kanske de till och med medverkar som solister med orkestern.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!