Skriv Online

7/4

Distanskurs i kreativt skrivande med gemensamma kurstillfällen online.

I den här kursen får du hjälp och idéer för att skapa inspiration och komma igång med ditt eget skrivande. Du får också chans att jobba med ett skrivprojekt, exempelvis en låttext, dikt, novell, filmmanus eller teaterpjäs.

Du får massor av input och övningar, men du skriver helt fritt utan krav, på vilket språk du vill. Varje vecka får du prata skrivande med din lärare och hela skrivargruppen där andra skrivarsugna finns med från både Västmanland och Norrbotten.

Kursen är helt kostnadsfri. 

KURSFAKTA
Ålder: 11-19 år
Kursstart: 7-8 april 2021
Max antal deltagare: 2 grupper med max 15 personer i varje grupp
Kursledare:
Annelie Salminen

KURSPROGRAM
29 mars kl 18-19.30 | Infoträff: Föräldrar och elever kan ställa frågor och veta mer om kursen.
7 – 8 april | Kursintro: Presentation av gruppen och prova-på-övningar online
14 april – 5 maj | Onsdagsmöten: Gemensam Zoomfika med tips
7 – 8 maj | Avslutningshelg: Inspiration ”Hur presenterar jag mitt skrivarprojekt”. Vi jobbar enskilt eller i grupp för att sammanställa och presentera våra verk.

Det här behöver du ha: Papper och penna eller en dator/iPad med ordbehandlingsprogram för att skriva med. Du behöver också ha dator, iPad eller smartphone för att koppla upp dig till våra online-möten.


ÄR DET HÄR NÅGOT FÖR DIG?
VAR MED PÅ VÅR INFOTRÄFF 29/3 kl 18-19.30!
På vår infoträff får du veta mer om kursen, testa tekniken, göra en liten prova-på-övning och ställa frågor. Är du under 16 år är det bra om du har med dina föräldrar/vårdnadshavare på detta.
När du bestämt dig för att börja kommer vi att placera dig i en grupp med andra med ungefär samma åldrar och förväntningar.

Vi behöver din anmälan senast söndag 28/3.
Länk till intresseanmälan hittar du längre ner på sidan.

Filmen om kursen:


Så här tyckte eleverna som gick kursen hösten 2020!


Kaos på stranden.

Den här lilla boken är ett resultat som eleverna på kursen Skriv Online 2020 själva har velat uppnå. Texterna är endast milt redigerade för läsbarhetens skull. Vi hoppas kunna fortsätta utforska skrivandet på många olika sätt framöver! Klicka här för att ladda ner boken >

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!