Gitarr Online

Onlinelektioner för dig som är nybörjare på gitarr eller vill komma vidare.

Lär dig spela gitarr!

Kom du aldrig iväg på den där gitarrkursen, eller vill du ha hjälp att få till det där extra coola riffet, kanske har du fastnat på ett svårt ackord? I kursen Gitarr Online får elever hjälp att komma igång att spela, oavsett om de är nybörjare eller redan kan en del. Oavsett var man bor. Och oavsett om man har råd att betala en kursavgift eller inte.  

Kursen Gitarr Online utvecklades och genomfördes som ett pilotprojekt våren 2020. Den riktade sig till ungdomar mellan 13-19 år och innefattade 6 avgiftsfria onlinelektioner på cirka 20 minuter samt två längre träffar i grupp. iPad kunde lånas vid behov för att ha tillgång till uppkoppling och programvaror.

Online-lektionerna bokade eleven direkt med sin lärare på tider som passade båda. Möjlighet gavs också att slå ihop två lektioner för att få längre under­visningstid och färre tillfällen. Idén var en flexibel undervisningsform på elevernas villkor.

Eleven behövde själv ha tillgång till en el- eller aktustisk gitarr samt ett  wifi eller mobilt nätverk på minst 8-10 Mbit.

Är du intresserad att få onlineundervisning tipsar vi dig att kontakta kulturskolan på din ort och höra vad de kan erbjuda.

Skolornas kontaktuppgifterna hittar du här >

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!