Film Online

9/8

Lär dig de enklaste grunderna för att skapa film med din mobiltelefon.

Vill du lära dig att göra schysst film med din mobil? På vår sommarkurs berättar vi hur man bygger upp en bra story. Visar hur ljud och bild blir bättre med rätt inställningar. Du lär dig också att redigera direkt i mobilen. Distanskursen är online för dig som är
11-14 och 15-19 år och bor i Västmanland.

Visst går det bra att bara plocka upp sin mobil och börja filma. Men med några enkla knep kan du ge din film både bättre kvalitet och innehåll. I den här kursen får du koll på vad du ska tänka på innan och under filmning för att ljud, bild och story ska bli riktigt bra.

I den här onlinekursen får du lära dig grunderna inom filmskapandet av erfarna och professionella filmskapare. Här lämnar vi automatiken och använder istället alla de möjligheter till specialinställningar som mobilkameran erbjuder för att anpassa tekniken utifrån bildens förutsättningar istället för tvärt om.

Vi går igenom bildutsnitt och dramaturgi. Skissar ett bildmanus för att sedan rulla igång kameran, Action…..and Cut. Vi redigerar och slutför hela filmprojektet i mobilen. Lägger på musik och kanske någon grafik. Ja, kanske vi också hinner lägga till en explosion?.

Det här behöver du:
• En mobiltelefon med en fungerande videoinspelningsfunktion
• Tillgång till en dator med internetuppkoppling.
• Appen vi kommer att jobba med är gratis.
• Du behöver inte ha några förkunskaper.

Vid anmälan får du mer information så att du kan ladda ner appen och förbereda dig i god tid innan kursstart.

Anmälan:
Gör en intresseanmälan på knappen nedan. Vi behöver ditt namn, mobilnummer och e-post. För dig under 18 år behöver vi även vårdnadshavares uppgifter. Skicka in din anmälan senast den 2 augusti, men vänta inte om du vill säkra din plats.


Kursprogram

Måndag 2/8
Kort Informationsmöte – viktigt att alla deltar!
kl 18.00 grupp 1; 11-14 år
kl 19.30 grupp 2; 15-19 år
För deltagare och föräldrar till dig som är under 18 år. Vi går igenom praktiska saker kring tekniken och gör oss förberedda inför kursstart. Du kommer att få veta vilka kostnadsfria program samt plattformar du behöver ladda ner samt skapa konton till innan kursstart.

Mån-fre 9-13 augusti kl 11-14 / kl 15-19

Grupp 1: Åldersgrupp 11-14
Mån kl 9-12
Tis kl 9-12
Ons kl 9-12
Tors kl 9-12
Fre kl 10 Visning av projekten

Grupp 2: Åldersgrupp 15-19
Mån kl 14-17
Tis kl 14-17
Ons kl 14-17
Tors kl 14-17
Fre kl 14 Visning av projekten

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!