Spetsutbildning för unga talanger

Nu kan vi erbjuda talangfulla elever, kostnadsfria lektioner online eller fysiska helgkurser, hos Nationellt Centrum för Musiktalanger (NCM). Utbildningen vänder sig till elever som spelar orkesterinstrument och eller dirigerar. Och du som lärare är välkommen att delta.

Med start i maj 2021 är Västerås Sinfonietta medlem i NCM. Medlemskapet finansieras av Region Västmanland och vi på Regional Kulturskola i Västmanland ingår i partnerskapet. Detta betyder att våra talangfullaste elever vid länets nio kulturskolor har möjlighet att få avgiftsfri undervisning online och på fysiska kursträffar av lärare på NCM bosatta i Sverige och i övriga Europa.

Undervisningen ges under NCM:s kurshelger som äger rum en gång i månaden. Eleverna kan själva anmäla sig på www.vanersborg.se/ncm.

Samverkan med Västerås Sinfonietta kommer till exempel att ge våra talangfulla elever möjlighet att delta som solister på konserter genom nätverket i NCM.

Som lärare kan du delta på de digitala lektionerna och på så sätt få ett kollegialt samarbeta med NCM-pedagogerna och samtidigt få en kostnadsfri fortbildning. Framåt kommer vi även att kunna ta del av ytterligare verksamhet som NCM arrangerar.

Anmälan

Undervisningen ges under NCM:s kurshelger, som äger rum en gång i månaden. Elever kan själva anmäla sig till på www.vanersborg.se/ncm.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!