LänsVärldsOrkestern Work

Nyinflyttad traditionell världsmusik blandas med Västmanländsk musiktradition från generationer bakåt. LänsVärldsOrkestern Work är en lagom stor orkester med ungdomar från länets musik- och kulturskolor, inflyttade nysvenskar och andra spelsugna musikanter som sammanstrålar för repetitioner och konserter.

Orkestern och repetitionerna inför konserten blir ett tillfälle då människor från världens alla hörn förenas i instrument och musik som i denna sättning blir en unik mix av gammal och nyskapad tradition. Tipsa gärna om du vet någon, eller om du själv vill vara med och spela.

Anmälan sker på LänsVärldsOrkestern Works hemsida >

Repetitioner höstterminen 2020
Söndagar kl 10-16 i rum 256, Växhuset, Västerås
16 augusti
27 september
25 oktober
22 november
6 december

Julkonsert på Stadsbiblioteket i Västerås
Söndag 6 december kl 12.00

Västmanlandsmusiken, Regional Kulturskola i Västmanland, Kulturens Bildningsverksamhet och föreningen Work är arrangörer för den årliga orkestern och konserten.
Musikalisk ledare: Josefina Paulson. Projektledare/producent: Kella Næslund

Om Josefina
Frilansande musiker med världen som arbetsplats. 2008 blev hon riksspelman. 2016 blev hon nominerad till årets artist på det årets nationella Folk- och Världsmusikgala och samma år blev hon Världsmästare i nyckelharpa när hon vann tävlingen VM i nyckelharpa i Österbybruk. Josefina finns på CD och Spotify. Hon har studerat vid Eric Sahlström-institutet och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Detaljer

Anmälan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!