Dmitry Tyapkin och Julia Koydan

Speldag för länets pianoelever med pianisterna Dmitry Tyapkin och Julia Koydan

Dmitry Tyapkin är konsertpianist och operarepetitör med utbildning från Musikhögskolan i Sankt Petersburg, Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Tillsammans med sin fru Julia Koydan har Dmitry bildat en pianoduo med målet att återuppliva fyrhändig pianomusik.

Regional Kulturskola i Västmanland har tillsammans med länets pianopedagoger bjudit in länets pianoelever till en dag med pianoworkshop och möjlighet att tillsammans med pianisterna Dmitry, Julia, pianopedagoger och andra elever, spela musik för fyrhändigt piano.

Dagen avslutas med en publik konsert.
På grund av Covid-19 har eventet skjutits fram till vårterminen 2021. Mer info kommer.Om Dmitry

Dmitry har studerat piano för Ruvim Ostrovsky, Anders Kilström, Staffan Scheja samt har haft masterkurser för Malcolm Bilson, Jens Harald Bratrlie och Arnold Östman.

Innan Dmitry flyttade till Sverige året 2006 var han anställd som konsertpianist och ackompanjatör vid Filarmonien i Archangelsk, Ryssland. Under den tiden framträdde han med såväl recitaler som pianokonserter med orkester t ex Bach, Grieg, Rachmaninov.

Dmitry har erhållit flera stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien bland annat Gottfried Boon, Wilhelm Freund samt Otto Goldschmidt 2011 och har turnerat som ackompanjatör tillsammans med Jenny Lindstipendiaten Rebecca Rasmussen.

Dmitry jobbar som repetitör vid bland annat Kungliga Operan, Drottningholms Slottsteater, NorrlandsOperan och Vadstena Akademien. 

Detaljer

Anmälan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!